Riz au lait, poires pochées et sauce chocolat

Riz au lait, poires pochées et sauce chocolat

4.3 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Le riz au lait
  • 500 g d'eau
  • 90 g de riz rond blanc, spécial dessert
  • 500 g de lait
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
Les poires pochées
  • 150 g d'eau
  • 150 g de sucre en poudre
  • 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
  • 2 étoiles de badiane
  • 2 poires Williams éventuellement coupées en deux ou en quatre
La sauce chocolat
  • 130 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 20 g de cacao en poudre sucré

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.8 g
Kalorie 2317 kJ / 547 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 100.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...