Riz au lait, poires pochées et sauce chocolat

Riz au lait, poires pochées et sauce chocolat

4.2 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Le riz au lait
  • d'eau
    500 g
  • de riz rond blanc, spécial dessert
    90 g
  • de lait
    500 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    1
Les poires pochées
  • d'eau
    150 g
  • de sucre en poudre
    150 g
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    1
  • étoiles de badiane
    2
  • poires Williams éventuellement coupées en deux ou en quatre
    2
La sauce chocolat
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    130 g
  • de cacao en poudre sucré
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 547 kcal / 2317 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 100.5 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...