Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g d'eau
- 75 g de lait
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 120 g de farine
- 4 œufs
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 60 g d'échalotes
- 300 g de champignons de Paris frais
- du sel
- 1 c. à café de moutarde
- du poivre moulu
- ½ jus de citron pressé
- 200 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 704 kJ / 170 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Briochettes feuilletées
2h 45min
Eclairs à la tapenade et ratatouille
2h 45min
Salade d'œufs dans un nid de Pâques croustillant
1h
Œuf cocotte aux asperges en brioche
4 Std.
Madeleines au bleu d'Auvergne
30min
Bouchées de saint-jacques, noisettes et topinambours
50min
Bûche de la mer
13 godz.
Roulé à la tomate
2h
Tomate-mozza revisitée
2h 5min
Verrines de printemps aux légumes et jambon cru
1h 45 min
Koulibiac
1h 35min
Petits choux au saumon fumé
1h 10min