Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 250 g de lait entier
- 750 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 9 jaunes d'œufs
- 150 g de crème de marrons
- 50 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1510 kJ / 361 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux peaux de banane
3h 45min
Truffes chocolat-noisette
12 godz.
Foie gras au café et aux pruneaux
1h 35min
Entremets fraise façon mille-feuille
5h
Galette des rois aux marrons et noisettes
1h 35min
Soufflé aux agrumes
30min
Mousses à la crème de marrons
20min
Charlotte aux nectarines
7h
Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine
12 godz.
Flan à la farine de châtaigne
12 Std. 50 Min
Tiramisu aux poires et crème de marron
35min
Moelleux à la crème de marrons et au chocolat
1h