Gâteau renversé yaourt et rhubarbe

Gâteau renversé yaourt et rhubarbe

3.6 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 parts

Składniki

  • beurre pour le moule
  • de cassonade
    3 c. à soupe
  • de rhubarbe épluchée, coupée en morceaux de la taille du moule
    400 g
  • de yaourt nature
    125 g
  • œufs
    3
  • d'huile de tournesol
    80 g
  • de farine de blé
    230 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
  • de cassonade
    200 g
  • gousse de vanille fendue et grattée
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 466 kcal / 1959 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...