Cake aux figues

Cake aux figues

3.3 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 parts

Składniki

  • 125 g de beurre coupé en dés et un peu pour le moule
  • ½ c. à café de sel
  • 2 œufs
  • 2 jaunes d'œufs
  • 150 g de cassonade
  • 1 citron vert non traité zeste et jus
  • 150 g de mascarpone
  • 250 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 6 figues violettes un peu fermes, coupées en morceaux (1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7 g
Kalorie 1947 kJ / 465 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...