![Moelleux à la clémentine Moelleux à la clémentine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C56B9632-B2F8-43AB-9E8C-5B4065C849A7/Derivates/13755ad8-7390-418e-a7ce-36d68373feec.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 500 g d'eau
- 5 clémentines bio, coupées en tranches de 2-3 mm d'épaisseur
- beurre, pour le moule
- 60 g de sucre en poudre
Le crumble
- 70 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 70 g de sucre en poudre
- 55 g de beurre froid, coupé en dés
La pâte à gâteau
- 1 clémentine bio
- 240 g de ricotta
- 110 g de beurre mou, coupé en dés
- 130 g de sucre en poudre
- 180 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2054 kJ / 492 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50 мин.
Flaugnarde aux poires
50 мин.
Gratin poire-banane
55 min
Gâteau fondant aux noix
40 мин.
Gâteau à l'orange
1 godz.
Tarte à l'orange
12h
Dundee cake (gâteau écossais)
3 godz. 5 min
Moelleux à la clémentine
50 мин.
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1h 25min
Clafoutis poire-speculoos
45 min
Le milhassou
2ч.
Tarte crémeuse aux fraises
2ч.