Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 500 g d'eau
- 5 clémentines bio, coupées en tranches de 2-3 mm d'épaisseur
- beurre, pour le moule
- 60 g de sucre en poudre
Le crumble
- 70 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 70 g de sucre en poudre
- 55 g de beurre froid, coupé en dés
La pâte à gâteau
- 1 clémentine bio
- 240 g de ricotta
- 110 g de beurre mou, coupé en dés
- 130 g de sucre en poudre
- 180 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2054 kJ / 492 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau cœur à l'ananas
45 min
Far aux pruneaux
1h 5min
Tarte aux fruits secs
1 godz. 35 min
Far aux pruneaux
1 godz. 35 min
Cobbler aux poires et crème de cassis
1h 10min
Gratin de poire aux amandes
45 min
Moelleux à la clémentine
50min
Tarte à l'orange
12 godz.
Flan au potiron et aux pommes
3h 30min
Gâteau pomme-raisin
1 Std. 15 Min
Gâteau fondant aux noix
40 min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3 Std. 35 Min