Moelleux à la clémentine

Moelleux à la clémentine

4.0 41 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 parts

Składniki

La garniture
  • 500 g d'eau
  • 5 clémentines bio, coupées en tranches de 2-3 mm d'épaisseur
  • beurre pour le moule
  • 60 g de sucre en poudre
Le crumble
  • 70 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 70 g de sucre en poudre
  • 55 g de beurre froid, coupé en dés
La pâte à gâteau
  • 1 clémentine bio
  • 240 g de ricotta
  • 110 g de beurre mou, coupé en dés
  • 130 g de sucre en poudre
  • 180 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 2 œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8 g
Kalorie 2054 kJ / 492 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...