Moelleux à la clémentine

Moelleux à la clémentine

4.0 40 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 parts

Składniki

La garniture
  • d'eau
    500 g
  • clémentines bio, coupées en tranches de 2-3 mm d'épaisseur
    5
  • beurre pour le moule
  • de sucre en poudre
    60 g
Le crumble
  • de farine de blé
    70 g
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de beurre froid, coupé en dés
    55 g
La pâte à gâteau
  • clémentine bio
    1
  • de ricotta
    240 g
  • de beurre mou, coupé en dés
    110 g
  • de sucre en poudre
    130 g
  • de farine de blé
    180 g
  • de sel
    1 pincée
  • œufs
    2

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 492 kcal / 2054 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...