Blinis et tapenade au maquereau

Blinis et tapenade au maquereau

3.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
20 pièces

Składniki

Les blinis
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre détaillées en morceaux
    200 g
  • de farine de blé
    110 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • œuf
    1
  • de lait
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de beurre pour la cuisson
    70 g
La tapenade au maquereau
  • d'huile d'olive
    70 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de filets de maquereau au vin blanc
    150 g
  • d'olives noires dénoyautées
    150 g
  • de câpres au vinaigre
    80 g
  • le jus d'un citron jaune
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 133.3 kcal / 559.1 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 6.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 469.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...