Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 4 jaunes d'œufs
- 3 c. à soupe de sucre
- le zeste de 2 citrons jaunes non traités, finement râpé
- 750 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème express chocolat-vanille
20 min
Crème au praliné
2h 20min
Crème dessert
15min
Crème anglaise à l'orange
1h
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6h 30min
Crème dessert au thym citron
30 min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Crème onctueuse caramel-café
1 godz. 45 min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Œufs au lait au caramel
55min
Crème au café
2h 30min
Œufs au lait et à la vanille
5h