
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 60 g d'échalotes coupées en deux
-
20
g de galanga
lub 20 g de gingembre frais - 1 piment œil d'oiseau, frais épépiné
- 5 feuilles de kaffir frais
- 30 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 10 g de sucre en poudre
- 2 tiges de citronnelle fraîche coupées en tronçons
- 200 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
- 10 g de jus de citron vert
- ½ c. à café de sel
- 1300 g d'eau
- 600 g de crevettes cuites, décortiquées (réserver les carapaces et les têtes)
- 1 bouquet de coriandre fraîche ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 184 kcal / 782 kJ
- Białko
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.3 g