Takoyaki de poulpe

Takoyaki de poulpe

3.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
50 pièces

Składniki

  • 3 feuilles de nori grossièrement déchirées
  • 500 g de bouillon dashi, froid (voir "Conseil(s)")
    500 g de bouillon de légumes
  • 2 œufs
  • 120 g de farine de blé
  • 50 g de farine de riz
  • 1 c. à café de sel
  • 200 g de poulpe cuit, en tranches de 0,5 cm d’épaisseur
  • 4 cives émincées
  • huile pour la poêle
  • 5 c. à soupe de sauce teriyaki ou yakitori
  • 3 c. à soupe de mayonnaise
  • 25 g de flocons de bonite séchée

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 1 g
Kalorie 135 kJ / 32 kcal
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...