Takoyaki de poulpe

Takoyaki de poulpe

3.5 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
50 pièces

Składniki

  • feuilles de nori grossièrement déchirées
    3
  • de bouillon dashi, froid (voir "Conseil(s)")
    500 g
    500 g de bouillon de légumes
  • œufs
    2
  • de farine de blé
    120 g
  • de farine de riz
    50 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poulpe cuit, en tranches de 0,5 cm d’épaisseur
    200 g
  • cives émincées
    4
  • huile pour la poêle
  • de sauce teriyaki ou yakitori
    5 c. à soupe
  • de mayonnaise
    3 c. à soupe
  • de flocons de bonite séchée
    25 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 32 kcal / 135 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...