Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g extra virgin olive oil
- 35 g green pepper, quartered
- 50 g onions, quartered
- 35 g tinned chopped tomatoes
- 1 garlic clove
-
½
tsp smoked paprika, hot or sweet
lub ½ tsp red pepper, roasted, preserved, purée (pulp of pimiento choricero) - 300 g potatoes, peeled, diced (3 cm)
- 150 g water
- 1 pinch fine sea salt
- 120 - 140 g fresh tuna, cut in pieces (3 cm)
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20min
Stir-Fried Beef with Caponata
45 Min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45 Min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30 Min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 Min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 Min
Cod with Pistachio and Couscous
30 Min
Courgette and cod lasagne
1 Std.
Sardine and Pea Pilaf
40 Min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Basque Chicken
1 Std. 10 Min