Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
TM6 TM5

Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym

4.5 (260 ocen)

Składniki

Naleśniki kukurydziane

  • 120 g mąki kukurydzianej
  • 370 g zimnej wody
  • 80 g mąki ziemniaczanej
  • 4 jajka
  • 50 g oleju rzepakowego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)

Twarożek pomidorowy

  • 6 - 8 liści bazylii, świeżych
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
  • 150 g pomidorów, sparzonych, bez skóry, pokrojonych na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej, ilość do smażenia
  • 3 - 4 rzodkiewki, pokrojone w plastry, do nadziania naleśników
  • 1 kalarepa, pokrojona w 0,5 cm paski, do nadziania naleśników
  • rukola, ilość do nadziania naleśników
    lub roszponka, ilość do nadziania naleśników

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
837.4 kJ / 200 kcal
Białko
85 g
Węglowodany
19.1 g
Tłuszcz
10.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
1.6 g
Sód
295.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 104 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy