Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym

Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym

4.5 298 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk

Składniki

Naleśniki kukurydziane
  • mąki kukurydzianej
    120 g
  • zimnej wody
    370 g
  • mąki ziemniaczanej
    80 g
  • jajka
    4
  • oleju rzepakowego
    50 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
    ¾ łyżeczki
Twarożek pomidorowy
  • liści bazylii, świeżych
    6 - 8
  • ząbek czosnku
    1
  • twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
    250 g
  • pomidorów sparzonych, bez skóry, pokrojonych na kawałki
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • olej ilość do smażenia
  • rzodkiewki pokrojone w plastry, do nadziania naleśników
    3 - 4
  • kalarepa pokrojona w 0,5 cm paski, do nadziania naleśników
    1
  • rukola ilość do nadziania naleśników
    roszponka, ilość do nadziania naleśników

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 172.6 kcal / 722 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 18.9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 427.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...