
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk
Składniki
Naleśniki kukurydziane
-
120 g mąki kukurydzianej
-
370 g zimnej wody
-
80 g mąki ziemniaczanej
-
4 jajka
-
50 g oleju rzepakowego
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
Twarożek pomidorowy
-
6 - 8 liści bazylii, świeżych
-
1 ząbek czosnku
-
250 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
-
150 g pomidorów sparzonych, bez skóry, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej ilość do smażenia
-
3 - 4 rzodkiewki pokrojone w plastry, do nadziania naleśników
-
1 kalarepa pokrojona w 0,5 cm paski, do nadziania naleśników
-
rukola ilość do nadziania naleśników
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
172.6 kcal /
722 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
18.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
427.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWO
9 Przepisów
Polska
Polska