
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk
Składniki
Naleśniki kukurydziane
-
mąki kukurydzianej120 g
-
zimnej wody370 g
-
mąki ziemniaczanej80 g
-
jajka4
-
oleju rzepakowego50 g
-
soli¾ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)¾ łyżeczki
Twarożek pomidorowy
-
liści bazylii, świeżych6 - 8
-
ząbek czosnku1
-
twarogu, chudego pokrojonego na kawałki250 g
-
pomidorów sparzonych, bez skóry, pokrojonych na kawałki150 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
olej ilość do smażenia
-
rzodkiewki pokrojone w plastry, do nadziania naleśników3 - 4
-
kalarepa pokrojona w 0,5 cm paski, do nadziania naleśników1
-
rukola ilość do nadziania naleśników
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
172.6 kcal /
722 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
18.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
427.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWO
9 Przepisów
Polska
Polska