Zupa krem z białej fasoli i dyni
TM5 TM6

Zupa krem z białej fasoli i dyni

Składniki

  • 150 g miąższu dyni, pokrojonego na kawałki
  • 100 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 250 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 500 g wody
  • 200 g białej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
  • 20 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
582.5 kJ / 139.2 kcal
Białko
5.4 g
Węglowodany
23.2 g
Tłuszcz
5.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie