Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g geräucherter Speck, in dünnen Scheiben (z. B. Tiroler Schinkenspeck)
- Öl zum Anbraten (opcjonalnie)
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfefferkörner, bunt
- 1 TL Kümmel, ganz
- 3 Wacholderbeeren
- 1 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 100 g Haselnüsse
- 350 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 TL Senfkörner, gelb
- 450 g Äpfel, ungeschält, entkernt, in Stücken (3-4 cm)
- 250 g Weißwein
- 80 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2175 kJ / 519 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Marillenlikör mit Chili
50min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 Std. 20 Min
Orangenpaste
30 min
Pusztasalat
1h
Orangen-Mohn-Joghurt Dressing
5min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Birnen-Rosmarin-Senf
50min
Knoblauchgrundstock
1h
Apfel-Birnen-Gewürz-Kompott
20 min
Powidl
8h
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35min