Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g Senfkörner, gelb
- 1 TL Fenchelsamen, ganz
- 1150 g Birnen, reif, geschält, geviertelt, entkernt (siehe Tipp)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 4 Zweige frischer Rosmarin, Nadeln abgezupft
- 100 g Zucker
- 1 TL Salz, unjodiert
- 120 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 20 g Senfkörner, braun (bzw. schwarz)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 929 kJ / 221 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Feigensenf
55 min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Fruchtiger Pfirsichessig
1 Std.
Süßer Marillensenf
55 min
Marillen-Paradeiser-Ketchup
505h 10min
Zitronensalzpaste
10 Min
Rhabarber-Chutney
1 Std. 30 Min
Rote-Rüben-Senf
50min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Ribisel-Apfelessig
4h 20min
Kürbisketchup
2 Std. 5 Min