Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm) (opcjonalnie)
- 120 g mixed nuts, e.g. pistachios, pine nuts and almonds
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 700 g cauliflower, broken into florets (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 4 spring onions, trimmed and cut into quarters
- 8 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 200 g fresh mushrooms, cut into slices
- 30 g white wine
- 500 g water
- 300 g sweet potato, cut into pieces (1-2 cm)
- 50 g raisins (optional)
- 80 g fresh baby spinach, roughly chopped
- 12 dried apricots, cut into thin strips
- ½ tsp fine salt, to taste
- ½ tsp black pepper, freshly ground, to taste
- 30 g extra virgin olive oil (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1721 kJ / 409 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1 godz. 35 min
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30 min
Steamed pears with chocolate cardamom sauce
40 min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1 Std. 15 Min
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Spiced carrot salad
5min
Chicken with couscous and saffron
1 Std. 15 Min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Lentil and spinach soup
50min
Chili non Carne
1h
Yoghurt cake
1h 40min
Warm beetroot dish
50min