Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, cut in halves
- olive oil, for greasing
- 1 ½ - 2 tsp ground cumin, to taste
- ground cinnamon, plus extra for garnish
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp fennel seeds
- 1 pinch saffron
- 600 g duck breast, skinless, boneless, cut in pieces (3 cm)
- 150 g dried apricot, pitted, cut in quarters
- 80 g water
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - toasted pine nuts, plus extra for garnish
- 2 lemons, preferably organic, zest and juice
- 4 sheets filo pastry (approx. 48 cm x 25 cm)
- 1 tsp icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997 kJ / 477 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Placki
40 min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1 godz. 15 min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5 min
Crêpes Suzette
1 godz. 20 min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1h 30 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Calamares a la Americana
50 min.
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Beetroot soup with herb dumplings
1 Std. 10 Min
Sweetcorn & Chorizo Chowder
1hod.
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1 godz. 20 min