Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g carrots, whole, peeled (1-3 depending on size)
- 25 g shallot, halved, to taste
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
-
40
g sunflower oil
lub 40 g vegetable oil - 25 - 30 g apple cider vinegar, to taste
- 20 g lemon juice
- 10 g Dijon mustard
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- ¼ - ½ tsp black pepper, ground, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 689 kJ / 164.7 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 350.2 mg
Alternatywne przepisy
Raw Beetroot Soup
5 min
Crunchy Potato Sticks (TM5)
Brak ocen
Onion Tart (TM6)
1j
Fennel, Celery and Green Apple Salad
15min
Peeler Roasted Carrots with Mint and Thyme (Metric)
30 min
Steamed beetroot with creamy walnut sauce
1j
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1 Std. 15 Min
Crunchy Potato Sticks (TM6)
25 min
Pickled Onions (TM6)
30 min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30 min
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5 min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15min