
Wersje kompatybilne
Chicken involtini with sun-dried tomato pesto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sun-dried tomato pesto
- 70 g olive oil
- 40 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
-
160
g cashew nuts, raw unsalted
lub 160 g pine nuts - 100 g sun-dried tomatoes
Chicken involtini
- 70 g mozzarella cut into pieces (4 cm)
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs flat-leaf parsley, fresh leaves only, plus extra to garnish
- 2 eggs
- 1 pinch fine salt to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper to taste
- 70 g breadcrumbs
- 540 g chicken breast fillets cut into 15 strips lengthwise (approx. 2,5 cm)
- 30 fresh spinach leaves stalks removed
Sauce
- 1 garlic clove
- ½ onion (approx. 75 g)
- 50 g olive oil
- 650 - 700 g tomato passata
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 702 kcal / 2950 kJ
- Białko
- 40 g
- Tłuszcz
- 47.1 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Błonnik
- 7.7 g