Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g carrots, cut into pieces
- 90 g leek, cut into pieces
- 80 g celery, cut into pieces
- 30 g butter
- 500 g potatoes, diced (1.5 cm)
- 500 g water
-
1
tbsp beef stock paste, homemade
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp dried savory
- 500 g green beans, fresh or frozen (defrosted)
- 250 g sausage meat, ready seasoned (see tip)
- 250 g canned butter beans, drained (weight after draining)
- 1 tsp fine salt
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 tbsp fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1811 kJ / 432 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 13.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stuffed Peppers with Tomato Sauce
1h 45min
Sesame salmon and pea soup
1h
Spiced grilled chicken with carrot couscous
1h 40min
Acadian Chicken Fricot
1h 30min
Sugar Snap Pea and Chicken Salad
55min
Fillet with Rice, Almonds and Cranberries
1h
Chicken breasts pizzaiola
55min
Beef chili with lemon feta
45min
Tomato and Feta Pasta
50min
Sausage and pea risotto
30min
Tortellini in Tomato Cream Sauce
1h
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min