Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g carrots, cut into pieces
- 90 g leek, cut into pieces
- 80 g celery, cut into pieces
- 30 g butter
- 500 g potatoes, diced (1.5 cm)
- 500 g water
-
1
tbsp beef stock paste, homemade
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp dried savory
- 500 g green beans, fresh or frozen (defrosted)
- 250 g sausage meat, ready seasoned (see tip)
- 250 g canned butter beans, drained (weight after draining)
- 1 tsp fine salt
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 tbsp fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1811 kJ / 432 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 13.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef and Olive Meatballs with Spaghetti
40min
Curry potato soup
35min
Meatloaf
1h 20min
Tuna stew with potatoes
40min
Chicken Noodle Soup
25min
Pasta with Chicken, Mushrooms and Green Beans
40min
Pumpkin, cauliflower and romanesco soup
45min
Chicken breasts with courgette topping
50min
Meatballs with Herb Tahini and Cauliflower Tabbouleh
30min
Chunky Vegetable Barley Soup
1h
Yogurt Custard Toast with Bacon
40min
Chicken and Barley Stew
50min