
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g carrots cut into pieces
- 90 g leek cut into pieces
- 80 g celery cut into pieces
- 30 g butter
- 500 g potatoes diced (1.5 cm)
- 500 g water
-
1
tbsp beef stock paste, homemade
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp dried savory
- 500 g green beans, fresh or frozen (defrosted)
- 250 g sausage meat ready seasoned (see tip)
- 250 g canned butter beans drained (weight after draining)
- 1 tsp fine salt
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 tbsp fresh parsley chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 432 kcal / 1811 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 13.4 g