Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g red peppers, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 150 g red onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves (unpeeled)
- 30 g extra virgin olive oil, plus 1 tbsp extra for roasting
- 30 g fresh ginger root
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 120 g potatoes, peeled and cut into pieces (2 x 2 cm)
- 800 g water
-
1 ½
tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp fine salt
- 1 tsp freshly ground black pepper
-
4
tbsp curd cheese (quark)
lub 4 tbsp Greek yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 5.74 g
- Węglowodany
- 9.46 g
- Tłuszcz
- 13.05 g
- Błonnik
- 1.89 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho
1h 15min
Creamy pea soup
40min
Ratatouille
40min
Smooth fennel and carrot soup
40min
Floating Islands
40min
Tomato sauce
40min
Lamb’s lettuce cream soup, Broccoli with olive sauce
45 Min
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1h
Creamy courgette soup
25 Min
Tuna mousse
10min
Chickpea soup with spinach
40min
Carrot and Roasted Red Pepper Purée
25 Min