
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g red peppers cut into pieces (3 x 3 cm)
- 150 g red onions cut into quarters
- 2 garlic cloves (unpeeled)
- 30 g extra virgin olive oil plus 1 tbsp extra for roasting
- 30 g fresh ginger root
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 120 g potatoes peeled and cut into pieces (2 x 2 cm)
- 800 g water
-
1 ½
tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp fine salt
- 1 tsp freshly ground black pepper
-
4
tbsp curd cheese (quark)
lub 4 tbsp Greek yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 178 kcal / 745 kJ
- Białko
- 5.74 g
- Tłuszcz
- 13.05 g
- Węglowodany
- 9.46 g
- Błonnik
- 1.89 g