Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrots, cut in sticks (5 cm x 0.5 cm)
- 3 Tbsp coconut oil
- 2 garlic cloves, crushed
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 Tbsp dried sage
- 2 Tbsp fresh oregano
- 3 Tbsp mint leaves
- 1000 g water
- 100 g quinoa grains
- 250 g wild rice mix
-
6
spring onions, cut in pieces
lub 60 g shallots, cut in pieces - 120 g red peppers, diced (1 cm)
- 2 - 3 limes, zest and juice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Borscht
50min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30min
Baked Oatmeal Niçoise
40min
Tuna and Olive Empanaditas
4h 5 min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2 godz. 35 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 Std. 40 Min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 godz. 50 min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35min
Quinoa Broth
35min