![Creamy Vegan Hot Broccoli Dip Creamy Vegan Hot Broccoli Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/820ac2032fdbf2ee4514a0475594a9fd/Derivates/e4a768214f8afa916f2978726ccd5d3ab7711bf1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g broccoli florets
- 225 g vegan cream cheese
- 140 g cashew nuts
- 180 g dairy-free milk of choice, unsweetened
- 15 g lemon juice
- 2 Tbsp nutritional yeast flakes
- 1 Tbsp cornflour
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp garlic powder
- 1 tsp onion powder
- ½ tsp sweet paprika
- 1 pinch dried chilli flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1125.7 kJ / 269 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 739 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Chickpea Spread
15min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1 Std. 35 Min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30 min
Green Leek Gomasio
40 min
Tuna stew with potatoes
40 min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2sa 10 dk
Leftover Vegetable Houmous
10min
Cauliflower Pithivier in Gluten-free Cheddar Puff Pastry
2sa 10 dk
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Lentil Hummus
10min