Wersje kompatybilne
Rabbit in a Citrus Marinade with Black Olives and Thyme - Coniglio marinato agli agrumi con olive e timo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ orange, thin peelings of skin and juice
- ½ lemon, thin peelings of skin and juice
- 55 g olive oil
- 1 garlic clove
- 3 sprigs thyme, leaves only
- 500 g rabbit meat, cut in pieces (3-4 cm)
- 2 shallots, halved
- 100 g white wine, dry
- 50 g water
- 70 g pitted black olives
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1400 kJ / 336 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
Alternatywne przepisy
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40min
Tomato and Basil Chicken Stew
35min
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25 Min
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1 Std.
Roast Carrot Butter
1 Std.
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Rabbit stew
1 Std.
Roquefort Sauce
20 Min
Asparagus Stem Soup
55 min
Borscht
50min
Bloody Mary Soup
25 Min
Double Pea and Chorizo Soup
45min