Wersje kompatybilne
Rabbit in a Citrus Marinade with Black Olives and Thyme - Coniglio marinato agli agrumi con olive e timo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ orange, thin peelings of skin and juice
- ½ lemon, thin peelings of skin and juice
- 55 g olive oil
- 1 garlic clove
- 3 sprigs thyme, leaves only
- 500 g rabbit meat, cut in pieces (3-4 cm)
- 2 shallots, halved
- 100 g white wine, dry
- 50 g water
- 70 g pitted black olives
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1400 kJ / 336 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
Alternatywne przepisy
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
1u.
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45min
Vegetable tortilla with chorizo
50min
Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce
35min
Pork tenderloin parcels
1u.
Courgette omelette
40min
Borscht
50min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25 Min
Portuguese Leeks
45min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30min
Puttanesca Penne
50min
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30min