Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Emmental cheese, cut in pieces (2 cm)
- ½ bunch fresh parsley (approx. 10 g), leaves only, plus extra roughly chopped for garnishing
- 2 garlic cloves
- 70 g red pepper, cut in pieces
- 120 g onions, quartered
-
20
g clarified butter
lub unsalted butter, diced - 1 Tbsp tomato purée
- 1 ½ Tbsp sweet paprika
- ¼ - ½ tsp hot paprika, to taste
- 600 g veal meat, sinew free, boneless, diced (3 cm)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 piece lemon peel (approx. 2-3 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp ground black pepper, to taste
- 250 g water
- 150 g long grain rice
- 2 Tbsp sour cream, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2204 kJ / 527 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30min
Chicken Étouffée
45min
Lamb Stew
50min
Wild Rice Pork Pilaf
1h 10min
Pork Pilaf
45min
Chicken Strips with Creamy Tomato Sauce and Basmati Rice
40min
Cereal Fruit Pulp
20 min
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2h
Sweet Rice
1h
Mini Laxpuddings
1h 10min
Garlic Turkey Stew
45min