
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Emmental cheese cut in pieces (2 cm)
- ½ bunch fresh parsley (approx. 10 g), leaves only, plus extra roughly chopped for garnishing
- 2 garlic cloves
- 70 g red pepper cut in pieces
- 120 g onions quartered
-
20
g clarified butter
lub unsalted butter diced - 1 Tbsp tomato purée
- 1 ½ Tbsp sweet paprika
- ¼ - ½ tsp hot paprika to taste
- 600 g veal meat sinew free, boneless, diced (3 cm)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 piece lemon peel (approx. 2-3 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp ground black pepper to taste
- 250 g water
- 150 g long grain rice
- 2 Tbsp sour cream for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 527 kcal / 2204 kJ
- Białko
- 41 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 54 g
- Błonnik
- 3 g