
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions cut into halves (approx. 2 onions)
- 20 g vegetable oil
- 500 g chicken breast fillets cut into bite-sized pieces
- 440 g water
-
1
tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 3 - 4 tsp curry powder mild
- 800 g canned peaches (weight before draining)
- 15 g starch
- 100 g cream
- 1 tsp fine salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- ¼ tsp hot paprika powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 389 kcal / 1628 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 3.3 g