
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cheddar cheese in pieces
Rice
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 200 g parboiled rice
- 425 g chicken stock
- ¾ tsp salt
- 30 g unsalted butter
Vegetarian Chili
- 140 g yellow onions in pieces
- 3 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- 395 g chopped tomatoes, canned
- 1 tbsp tomato paste
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground turmeric
- 1 pinch sweet paprika
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp ground cumin
- 1 pinch ground cloves
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 395 g canned kidney beans rinsed and drained
- ½ tsp cocoa powder (opcjonalnie)
- 1 dried bay leaf
Serving
- 115 g romaine lettuce chopped
- 200 g plum tomato, type Roma diced
- 100 g red onion finely chopped
- 1 avocado sliced
- 170 g sour cream
- 2 tbsp fresh cilantro chopped, to serve
-
1
lemon cut into 6 wedges
lub 1 lime cut into 6 wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 407.5 kcal / 1705.1 kJ
- Białko
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Sód
- 1064 mg