Tex-Mex Bowl
TM6

Tex-Mex Bowl

4.6 ( 12 ocen )

Składniki

  • 60 g cheddar cheese in pieces

Rice

  • 2 garlic cloves
  • 30 g olive oil
  • 200 g parboiled rice
  • 425 g chicken stock
  • ¾ tsp salt
  • 30 g unsalted butter

Vegetarian Chili

  • 140 g yellow onions in pieces
  • 3 garlic cloves
  • 15 g extra virgin olive oil
  • 395 g chopped tomatoes, canned
  • 1 tbsp tomato paste
  • 1 tsp sugar
  • 1 tsp salt
  • 1 pinch ground turmeric
  • 1 pinch sweet paprika
  • 1 tsp dried oregano
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 pinch ground cloves
  • 1 pinch ground cayenne pepper
  • 395 g canned kidney beans rinsed and drained
  • ½ tsp cocoa powder (opcjonalnie)
  • 1 dried bay leaf

Serving

  • 115 g romaine lettuce chopped
  • 200 g plum tomato, type Roma diced
  • 100 g red onion finely chopped
  • 1 avocado sliced
  • 170 g sour cream
  • 2 tbsp fresh cilantro chopped, to serve
  • 1 lemon cut into 6 wedges
    lub 1 lime cut into 6 wedges

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
407.5 kcal / 1705.1 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
25.7 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
1064 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy