
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Korean barbecue sauce and pork
- 80 g water
- 1 tsp AU cornflour, with wheat
- 2 garlic clove
- 1 red chilli, long trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 3 cm ginger, fresh root peeled
- 40 g soy sauce
- 50 g rice vinegar
- 60 g brown sugar
- 350 - 400 g pork tenderloin trimmed (see Tips)
Rice salad
- 100 g white cabbage cut into pieces (5 cm)
- 1 - 2 bunches Asian greens (approx. 200 g), stems and leaves separated
- 250 g rice, white, type jasmine
- 900 g water
- 1 tsp salt plus extra to season
- 2 egg (from chicken) lightly beaten
- black pepper, ground to season
- 130 g bean sprout, fresh
- 1 red pepper cut into matchsticks
- 2 - 3 sprigs coriander, fresh leaves only, for garnishing
- 1 - 2 tsp sesame seed, black
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 468.3 kcal / 1966.8 kJ
- Białko
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 1464.7 mg