Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 50 g onions, cut in halves
- 1 ½ - 2 garlic cloves, to taste
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 40 g breadcrumbs
- 400 g beef mince
- 2 eggs
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 tsp salt
-
50
g Gruyère cheese, cut in slices (2-3 mm)
lub 50 g Cheddar cheese, cut in slices (2-3 mm) - 25 g fresh baby spinach
- 450 g yellow peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 4 - 5 fresh basil leaves
-
400
g chopped tomatoes, canned,
lub 400 g fresh tomatoes, cut in pieces (2-3 cm) - 200 g water
- 1 pinch sugar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Baked Salmon Cakes with Corn Salsa
45 min
Zurich-style veal strips with potatoes
2hod. 50min
Meatloaf
1 godz. 20 min
Sous-vide Artichoke Stuffed Chicken Breast
1h 50min
Meat Loaf
1 godz. 20 min
Meatloaf filled with Spinach and Cheese
1 godz. 15 min
Beef chili with lemon feta
45 min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1 godz.
Beef burgers with cheese filling
40min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1 godz. 15 min
Cold cut pork sausage
1h 30min
Salmon burgers
25min