Spicy Eggplant, Chickpeas and Chicken

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 portions

Składniki

  • eggplant, medium-sized cubed (½ in.)
    200 g
  • salt divided, to taste
    ¾ tsp
  • extra virgin olive oil divided
    45 g
  • oregano, dried
    1 tbsp
  • onion
    100 g
    100 g leek
  • garlic cloves
    2
  • ginger, fresh peeled, sliced thinly
    2 tsp
  • chicken breast fillet, skin on or skinless cut into strips (½ in.)
    255 g
  • turmeric, dried, ground
    ¼ - ½ tsp
  • garam masala
    1 tsp
  • cayenne pepper, dried, flake
    ¼ tsp
  • wheat flour
    1 tbsp
  • tomato purée (concentrate)
    15 - 30 g
  • vegetable broth (see Tip)
    200 g
  • chickpea, canned drained
    395 g
  • plain yogurt high protein
    140 g
  • black pepper, ground
    ⅛ tsp
  • cilantro, fresh roughly chopped, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 510 kcal / 2133.9 kJ
Białko 32.1 g
Tłuszcz 22.3 g
Węglowodany 46.6 g
Błonnik 12.2 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 952.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...