Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g olive oil
- 100 - 150 g mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leek), cut in pieces (2 cm)
- 350 - 400 g mixed vegetables, for soup (e.g. courgettes, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips), cut in pieces (2 cm)
-
50
g mixed frozen vegetables (opcjonalnie)
lub 50 g frozen green peas (opcjonalnie) - 700 - 800 g water
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) -
½ - 1
tsp salt
lub ½ - 1 tbsp soy sauce - 60 - 80 g dried pasta for soup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Versatile Chunky Soup
50 Min
Steamed rice
25 min
Minestrone
45 Min
Chickpea soup with spinach
40 Min
Indian vegetable curry
50 Min
Lamb’s lettuce cream soup, Broccoli with olive sauce
45 Min
Salted Herbs
15 min
Cinnamon Macadamia Nut Milk (Metric)
10min
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Cabbage soup
50 Min
Arabian chicken with couscous
45 Min
Versatile smooth soup
45 Min