Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g olive oil
- 100 - 150 g mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leek), cut in pieces (2 cm)
- 350 - 400 g mixed vegetables, for soup (e.g. courgettes, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips), cut in pieces (2 cm)
-
50
g mixed frozen vegetables (opcjonalnie)
lub 50 g frozen green peas (opcjonalnie) - 700 - 800 g water
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) -
½ - 1
tsp salt
lub ½ - 1 tbsp soy sauce - 60 - 80 g dried pasta for soup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 Std. 10 Min
Smooth cauliflower soup
50 Min
Steamed rice
25 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Mantou Buns with Butternut Squash Soup (TM6 Metric)
55 min
Basic Vegetable Soup
50 Min
Versatile Chunky Soup
50 Min
Vegetable stock paste
45 Min
Vegetable pasta sauce
40 Min
Versatile smooth soup
45 Min
Cauliflower Tabbouleh
10 Min
Chunky mixed vegetable soup
50 Min