![Milchrahmstrudel Milchrahmstrudel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FE68A2AA-8457-4010-AD4C-4BD6EA780574/Derivates/CEFFC593-F59D-4A49-8329-472DF4EA3F7A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 60 g Rapsöl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 5 Eier, getrennt
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 60 g Zucker
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 500 g Quark
- 300 g Schmand, 24 % Fett
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 25 g Mehl
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 20 g Rapsöl
- 100 - 150 g Sahne zum Übergießen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2024 kJ / 484 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semmelschmarrn
1u.
Kaiserschmarrn
35min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1u. 40min
Scheiterhaufen
1u. 30min
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Topfenstrudel
2h 10min
Kaiserschmarrn
35min
Grießnockerl
30min
Rohrnudeln
1h 50min
Reisauflauf mit Äpfeln
1u. 45min
Apfelstrudel
1u. 20min