Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 60 g Rapsöl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 5 Eier, getrennt
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 60 g Zucker
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 500 g Quark
- 300 g Schmand, 24 % Fett
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 25 g Mehl
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 20 g Rapsöl
- 100 - 150 g Sahne zum Übergießen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2024 kJ / 484 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Apfelstrudel
1h 20 min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1h 20 min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35 min
Zwetschken-Mohn-Strudel
2h
Scheiterhaufen
1h 30min
Rohrnudeln
1h 50 min
Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster
10 Std.
Rohrnudeln mit Pflaumen
1h 50 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Strudelgrundteig
45min