Urządzenia i Akcesoria
Gefüllter Vanillezopf
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Scheiben
Składniki
Vanillepuddingfülle
-
Milch500 g
-
Maisstärke30 g
-
Zucker50 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt½
Germteig
-
Milch240 g
-
frische Germ40 g
-
Zucker80 g
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Weizenmehl, universal500 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
Fertigstellung
-
Eidotter zum Bestreichen1
-
Hagelzucker, zum BestreuenMandelblättchen zum Bestreuen
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
782 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Mohnstriezel
1 Std. 40 Min
Topfengolatschen
50 Min
Nussschleifen
2 Std.
Mohnstriezel
2 Std. 15 Min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 Std. 45 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Faschingskrapfen
2 Std. 45 Min
Apfeltaschen
2 Std. 40 Min
Nussbeugerl
1 Std. 55 Min
Streuselzopf
1 Std. 30 Min