Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 150 g Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil), in Stücken
- 240 g Dinkelkörner
- 150 g Vollrohrzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 5 Eier
- 1 TL Backpulver
- 2 Dosen Birnen, abgetropft, in Stücken (ca. 2 cm)
- 500 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 2 Päckchen Sahnesteif
- 250 g Sauerrahm
- Schokoladenraspel, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 930 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4 godz. 30 min
Erdbeersahnetorte
6h 30min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7h 15min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 Std. 40 Min
Beerenfrucht-Bienenstich
6h 30min
Pflaumenstrudel mit Streuseln
1h 45min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Rhabarber-Mandel-Torte
4 godz. 30 min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3 Std.
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20 min.