Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 400 g Haselnüsse
- 160 g Butter, weich, in Stücken
- 170 g Zucker
- 2 TL Backpulver
- 40 g Mandellikör, z.B. Amaretto
Belag
- 750 g Schmand
- 3 Päckchen Vanillezucker oder 3 EL selbstgemachter Vanillezucker
- 1 Päckchen gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (à 30 g)
- 3 Mangos, reif (à 200 g), geschält, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2963 kJ / 706 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Nusskuchen
1h
Erdbeer-Amarettini-Kuchen
4h 30min
Aprikosen-Mandel-Torte
3h
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 godz. 30 min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 godz. 30 min
Birnen-Schoko-Kuchen
1h 15min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Schoko-Schokokuchen
2h 30min
Apfelkuchen satt
1 godz. 30 min