Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit:
- 200 g Zucker
- 10 Eier
- 250 g Mehl
- ½ Päckchen Backpulver
Füllung und Fertigstellung der Torte:
- 50 g Zucker
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Päckchen gemahlene Gelatine (à 9 g)
- 100 g Wasser
- 300 g Holunderblütensirup
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 600 g Naturjoghurt, 3,5 % Fett
- 400 g Schmand
- 40 g Zitronensaft
- 400 g Ananasstücke, aus der Dose abgetropft, gewürfelt
Deko:
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Ananasstücke, aus der Dose abgetropft, gewürfelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2605 kJ / 623 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3sa
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Himbeer-Mousse-Torte
5h 45 min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5 godz. 20 min
Kokostorte
7h 30min
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5 godz. 20 min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Allrounder-Torte
1j 30 menit
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Schneewittchentorte
5h