Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 120 g Milch
- 70 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 1 Ei
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Magerquark
Füllung und Fertigstellung
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 150 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 20 g Speisestärke
- 2 Eier
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 863 kJ / 206 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quark-Hefe-Taler
2h 15min
Apfel-Striezel
2h 20min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Sauerkirschkuchen
1h 30min
Mohn-Buttermilch-Kuchen mit Pfirsichen
1h
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1h 15 min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20 min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min