Urządzenia i Akcesoria
Apfelknödel mit Vanillesauce
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 Portionen
Składniki
Apfelknödel
-
Butter20 g
-
Zucker80 g
-
Paniermehl100 g
-
Magerquark100 g
-
Vanilleschote in Stücken (1 cm)½
-
Haselnüsse80 g
-
Zimt2 Prisen
-
Äpfel geschält, geviertelt300 g
-
Zitronensaft30 g
-
Eier (Kl. M)2
Vanillesauce
-
Vanilleschote in Stücken (1 cm)½
-
Zucker80 g
-
Salz1 Prise
-
Milch250 g
-
Sahne250 g
-
Eigelb6
Himbeersauce und Fertigstellung
-
Himbeeren, TK aufgetaut300 g
-
Zucker25 g
-
Öl zum Braten
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
2220 kJ /
530 kcal
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Powidltascherl
1 godz. 10 min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15 min
Germknödel
1 godz.
Schoko-Kirsch-Schmarrn vom Blech
30 min
Schwäbische Käseknöpfle-Suppe
40 min
Gedämpfte Ricotta-Nocken
45 min
Schwarzwälder Kirschknödel
1 godz.
Birnen-Schoko-Strudel
1 godz. 45 min
Süße Beerenlasagne
1 godz. 5 min
Brotknöpfle mit Salat
1 godz.
Grießauflauf
1 godz. 30 min