Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apfelknödel
- 20 g Butter
- 80 g Zucker
- 100 g Paniermehl
- 100 g Magerquark
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 80 g Haselnüsse
- 2 Prisen Zimt
- 300 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 30 g Zitronensaft
- 2 Eier (Kl. M)
Vanillesauce
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 80 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Milch
- 250 g Sahne
- 6 Eigelb
Himbeersauce und Fertigstellung
- 300 g Himbeeren, TK, aufgetaut
- 25 g Zucker
- Öl zum Braten
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2220 kJ / 530 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Ofenschlupfer
1h 5min
Germknödel
1h
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45min
Birne-Helene-Germknödel
2h
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1h 20min
Schwäbische Käseknöpfle-Suppe
40min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Rohrnudeln
1h 50 min.
Semmelschmarrn
1h
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1h 20min
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15min