Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kandierte Orangenscheiben (mindestens 10-12 Tage vorher ansetzen)
- 500 g Wasser
- 1150 g Zucker
- 2 - 3 Orangen, unbehandelt, in 12 Scheiben (5 mm)
Biskuit:
- 5 Eier
- 170 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 2 TL Lebkuchengewürz
- 120 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 3 EL Kakaopulver
Orangencreme und Fertigstellung:
- 4 Blätter Gelatine, weiß
- 80 g Zucker
- 200 g Orangensaft
- 100 g Orangenmarmelade
- 4 Eigelb
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Belag:
- 100 g Orangenmarmelade
- 1 Marzipandecke, fertig gekauft (300 g)
- 200 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3713 kJ / 888 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 145 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Käse-Sahne-Torte
2 Std.
Birnen-Obersschnitten
1 Std. 30 Min
Tropische Orangentorte
2 Std. 40 Min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 Std. 15 Min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Kloster-Cremetorte
12h
Schachbrett-Torte
5h 10min
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4 Std. 30 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Etagentorte
7h
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5j 20 menit
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5j 20 menit