Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Walnusshälften
- 110 g Zucker
- 1 TL Zimt
- 3 altbackene Brötchen (1-2 Tage alt), in Stücken (ca. 150 g)
- 3 Eier
- 500 g Milch
- 1 Prise Salz
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3976 kJ / 950 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Brötchen-Auflauf
1h 10 min.
Kirschenmichel
1h
Österreichischer Kartoffel-Dip (Erdapfelkas)
40 min.
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min.
Ofenschlupfer
1 Std. 5 Min
Rohrnudeln
1 Std. 50 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min.
Grießauflauf
1h 30min
Grießnockerl
30 min.
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Quark-Milchreis-Auflauf
1 Std. 35 Min
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min