Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rote Zwiebeln, halbiert
- 20 g Rapsöl
- 2 EL Kapern, abgetropft (Nonpareilles)
- 30 g Limettensaft
- 1 TL Puderzucker
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- 1 EL Sesam, geschält, geröstet
- 100 g Olivenöl, mild
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 10 Jakobsmuscheln
- 400 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1457 kJ / 348 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1j 20 menit
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 Min
Skrei mit Muschelragout
1 Std. 45 Min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 Min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Tagine mit Seeteufel
1j
Garnelencocktail
30 min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Bouillabaisse
1j
Muscheln in Weißweinsud
35 Min