Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 400 g Tintenfisch-Tentakel, TK, aufgetaut, abgetropft (siehe Tipp)
- 200 g Rotkohl, in Stücken
- 80 g Zitronensaft
- 1 Peperoni, rot, entkernt, in Stücken
- 50 g Schalotten, halbiert
- 10 Basilikumblätter, frisch
- 20 g Olivenöl
- 2 TL Fischsauce
- ½ TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnensprossen-Gurken-Salat (豆芽拌小黄瓜)
25 min
Gemüse-Hühnersuppe asiatische Art
1h 15min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Garnelen-Eintopf
45 min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 Min
Seafood-Eintopf
50 min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen (清炒四季豆)
20 min
Fischsuppe
1h 40min
Bouillabaisse
1h
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15 Min
Andalusische Fischsuppe
50 min