Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)

Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)

4.3 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Tintenfisch-Tentakel TK, aufgetaut, abgetropft (siehe Tipp)
    400 g
  • Rotkohl in Stücken
    200 g
  • Zitronensaft
    80 g
  • Peperoni, rot entkernt, in Stücken
    1
  • Schalotten halbiert
    50 g
  • Basilikumblätter, frisch
    10
  • Olivenöl
    20 g
  • Fischsauce
    2 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 17 g
Kalorie 595 kJ / 142 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...