Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 8 amaretti duri
- 250 g di polpa di zucca cotta (vedere consigli)
- 180 g di latte condensato zuccherato
- 1 uovo
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1397 kJ / 310 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taralli al verde
1sa 20 dk
Crostata d'inverno alle castagne
1 Std. 50 Min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 Std. 45 Min
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1 Std. 30 Min
Tarte Tropezienne
3 Std. 30 Min
Strudel di ricotta e pane
2 Std. 30 Min
Crostata meringata all'arancia
30 Min
Torta langotta di Luca Montersino
1 Std. 15 Min
Sfogliata di pere e cioccolato
2h 50 min
Cheesecake alle castagne
1 Std. 30 Min
Ciambella di zucca
1sa 20 dk
Crostata con crema di zucca
1 Std. 40 Min