Zelten

Zelten

3.8 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
12 porzioni

Składniki

  • 600 g di farina tipo 0
  • 30 g di lievito di birra fresco
  • 70 g zucchero
  • 300 g di latte intero tiepido
  • 150 g di fichi secchi a metà
  • 80 g di Rum
  • 50 g di arancia candita
  • 50 g di cedro candito
  • 2 uova
  • 100 g di burro morbido a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 100 g di uvetta sultanina ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata
  • 50 g di pinoli
  • 1 arancia preferibilmente biologica, la scorza tritata
  • 100 g di mandorle pelate
  • 140 g di noci sgusciate
  • 150 g di vino rosso proveniente dal Trentino Alto Adige (tipo Teroldego o Marzemino)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.6 g
Kalorie 2255 kJ / 539 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 6.4 g
Węglowodany 34.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...