Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifreddo
- 9 fogli di gelatina (1,9 g l'uno), + q.b. di acqua per ammollo
- 150 g di zucchero semolato
- 150 g di pesche, a dadini
- 150 g di albicocche, a dadini
- 60 g di miele
- 1 rametto di timo fresco
- 15 g di succo di limone
- 500 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 200 g di panna (35% di grassi)
Per terminare
- 50 g di pesche, a spicchi sottili
- 50 g di albicocche, a spicchi sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1724 kJ / 411 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
3h 40min
Coppette ai 2 cioccolati (per 2 persone)
2u. 20min
Yogurt alla pesca con croccante alle noci
45min
Parfait al mascarpone e vaniglia
2 Std. 35 Min
Mousse all'albicocca
3 Std. 30 Min
Panna cotta alla crema al whisky
4 Std. 30 Min
Mousse alla fragola
2hod. 10min
Panna cotta danese
8u. 30min
Cheesecake alle pesche
8u. 30min
Crema di pere e cioccolato
55 Min
Cheesecake cotta alle mele
6 Std. 30 Min
Dolce all'ananas in vasetto al vapore
1h 5min