Semifreddo pesche e albicocche

Semifreddo pesche e albicocche

2.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 porzioni

Składniki

Semifreddo
  • 9 fogli di gelatina (1,9 g l'uno), + q.b. di acqua per ammollo
  • 150 g di zucchero semolato
  • 150 g di pesche a dadini
  • 150 g di albicocche a dadini
  • 60 g di miele
  • 1 rametto di timo fresco
  • 15 g di succo di limone
  • 500 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 200 g di panna (35% di grassi)
Per terminare
  • 50 g di pesche a spicchi sottili
  • 50 g di albicocche a spicchi sottili

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14 g
Kalorie 1724 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...