![Pains au lait fourrés (Découverte) Pains au lait fourrés (Découverte)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E9CA33D-B70A-4B64-8AF9-ECED02C8FCAF/Derivates/93f37b5b-4622-42d1-9c6a-c8df872ddb5d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 20 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 20 g de beurre doux
- 20 g d'huile neutre
- 6 morceaux de chocolat
- 6 c. à soupe de confiture
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 756 kJ / 177 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2 Std. 40 Min
Petits pains au lait hérissons
2 Std. 35 Min
Brioche "super bonne"
3 Std.
Baguette viennoise
4h 25 min
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Baguette express
2 Std. 35 Min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Gourmandises aux fraises
35 Min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Pain au lait à la crème vanillée
40p