![Number cake Number cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D7FD7C3E-ECFC-4560-A653-E728DF91EBFE/Derivates/3a21676e-abc1-407d-b5f7-94373e341f8b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée sucrée
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- 370 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
La crème légère à la vanille
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un peu d'eau froide
- 1 gousse de vanille
- 300 g de lait
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g de fécule de maïs
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
Le montage
- 400 g de fruits frais variés (fraises, framboises, mangue, nectarine, pêche...)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2759.1 kJ / 659 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème diplomate aux fruits
1h
Trianon
3ч.
Mille-feuille classique à la vanille
7 godz. 10 min
Brookie
1h
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 godz. 30 min
Number cake du Nouvel An
3ч.
Cupcakes à la vanille
12 Std.
Jardin de Pâques
2 godz. 25 min
Fraisier
12 Std. 45 Min
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8h
Entremets cassis et crémeux citron
5h