Number cake 6

Number cake 6

4.5 446 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

La pâte brisée sucrée
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de beurre coupé en morceaux
    200 g
  • de farine de blé
    370 g
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre vanillé maison
    1 ½ c. à café
La crème légère à la vanille
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un peu d'eau froide
    2
  • gousse de vanille
    1
  • de lait
    300 g
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    300 g
Le montage
  • de fruits frais variés (fraises, framboises, mangue, nectarine, pêche...)
    400 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 659 kcal / 2759.1 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 38.1 g
Węglowodany 67.3 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...