Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g raw sugar
- 3 - 5 cm piece fresh ginger, peeled or 1-2 tsp ground ginger
- 130 g unsalted butter, softened
- 2 tbsp golden syrup
- 2 eggs
- 170 g full cream milk
- 170 g self-raising flour
- 100 g raisins (optional)
- 1500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 889.2 kJ / 211.7 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 127.1 mg
Alternatywne przepisy
Steamed orange puddings
1 Std. 25 Min
Citrus marmalade
2 Std. 20 Min
Fruity pear mince tarts
2h 30 min
Whole orange cake with spiced syrup
2 Std. 20 Min
Custard
10 min
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Spicy peach and mango chutney
45min
Steamed ginger pudding
3 Std. 5 Min
Date and nut loaf
1h 20 min
Apple sponge pudding
1h 20 min
Lemon or lime butter
15min