Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de habas secas
- 4 cditas de sal fina
- 3600 g de agua
- 1 diente de ajo
- 40 g de chile pasilla, sin semillas
- 15 g de chiles guajillo, sin semillas
- 50 g de cebolla
- 20 g de aceite de oliva, y un poco más para servir
- 160 g de pimiento rojo, rostizado y cortado en cubos pequeños
- 2 chiles pasilla, en aros fritos (opcional)
- cilantro, sólo las hojas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2360 kJ / 265 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita
25 min
Sopa de garbanzos con nopales
50 min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Sopa de habas
2h
Sopa de elote
35 min
Garbanzos con espinacas
1h 10 min
Sopa de poro y papa
40 min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30 min
Sopa de poro y papa
40 min
Recado rojo
5min
Romeritos veganos
1h
Crema de elote y estragón
1h