Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 200 g de vino blanco
- 100 g de jugo de naranja, recién exprimido
- 1 ½ cucharadita de sal
-
400
g de filetes de trucha, sin hueso
lub 400 g de filetes de salmón fresco, sin hueso - 200 g de chícharos congelados
- 240 g de pasta corta seca (p.ej. penne, codito), 10 minutos de cocción
- 40 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 diente de ajo
- 30 g de alcaparras, escurridas
- 80 g de aceitunas negras deshuesadas
- 350 g de jitomate cherry, en mitades o cuartos
- 1 pizca de pimienta negra molida (opcjonalnie)
- 10 g de jugo de limón (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada fresca de quinoa
25 min
Pasta de jitomate y chorizo
25 min
Fetuccine con hongos
1h
Pescado y papas en salsa de jitomate
50 min
Guarnición de verduras
40 min
Ensalada rápida
10min
Salmón en salsa cremosa de champiñones con papas
50 min
Minestrone
45 min
Ensalada de arroz
1h
Ensalada Cobb
35 min
Ensalada de arroz
1h
Espagueti con salsa de tomate y atún
45 min