Ensalada de pasta con trucha y verduras

4.7 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porciones

Składniki

  • 1000 g de agua
  • 200 g de vino blanco
  • 100 g de jugo de naranja recién exprimido
  • 1 ½ cucharadita de sal
  • 400 g de filetes de trucha, sin hueso
    400 g filetes de salmón fresco, sin piel ni espinas
  • 200 g de chícharos congelados
  • 240 g de pasta corta seca (p.ej. penne, codito), 10 minutos de cocción
  • 40 g de aceite de oliva extra virgen
  • 1 diente de ajo
  • 30 g de alcaparras escurridas
  • 80 g de aceitunas negras deshuesadas
  • 350 g de jitomate cherry en mitades o cuartos
  • 1 pizca de pimienta negra molida (opcjonalnie)
  • 10 g de jugo de limón (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 21 g
Kalorie 1497 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...